torstai 20. syyskuuta 2012

Skeittitoimia ja kieltenopetusta

Iloiseksi minut saa tänään Keski-Uusimaan uutisista mm. se, että lähelle Jokelaan syntynyt skeittipuisto sai alkunsa nuorisovaltuutetun aloitteesta. Todistetusti siis nuoretkin pääsevät asioihin vaikuttamaan ja erityisesti kuntatasolla vaikutuksista voi päästä nauttimaan nopeasti ja helposti.

Ennen mahdollista Keravan skeittipuistoa junaillaan siis itsemme Jokelaan. Miettimään jäin tänään sitäkin, olisiko kirjastomme edessä olevan altaan rapistuneisiin reunoihin olemassa skeittauksen kestävää materiaalia. Nythän ei toki tiedetä, onko reunoja edes varaa korjata. Jos korjaus kuitenkin luonnistuu, voisi materiaalin vaihdon turvin skeittikiellon sijaan harkita mahdollisuutta molempien säilyttämiseen: skeitata saa kirjaston luona ja allas säilyy ehjänä.

Lisäksi iloa tuotti uutinen nuorille maahanmuuttajille järjestettävistä kursseista, joissa opitaan muutakin kuin suomen kielioppia, esim. urheilulajeja ja digikuvausta. Tähän suuntaan juuri on mentävä. Mitä iloa maahanmuuttajalle on muuten muutamasta oikeakielisestä lauseesta, jos kytkökset valtakulttuuriin ja ympäristön ilmiöiden käsittäminen puuttuvat? Sitä paitsi toiminnallinen kieltenopetus olisi ehdottomasti hyvä juttu muillekin kieltenoppijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti