maanantai 29. lokakuuta 2012

Startti avoimeen politiikkaan

Kyllä tässä nyt on leijuttu innosta jo vuorokausi. Huhhahhei. Äänimäärä vielä tarkastetaan ja jos tulos pitää kutinsa, ekan varavaltuutetun äänimäärän saaneiden  (= minun ja Eevan) kesken pitää vielä arpoakin. Arvonta on ihan tylsää  näin demokratian nimissä, mutta eihän siihen muutakaan keinoa ole. Tässä nyt saadaan oikea oppikirjaesimerkki siitä, kuinka yksi ääni ratkaisee. Yhtä kaikki, hienosti tää meni.

Erityiskiitoksen ansaitsevat kaikki minua Facebookissa kannustaneet ystäväni, jotka tsemppaisvat koko syksyn ja eritysesti eilisillan. Jos teidät olisin saanut Keravalle äänestämään, musta olisi saattanut tulla suorastaan Keravan keisarinna, niin oli upeat ja isot joukot mukana. Vielä kerran siis kiitos tässä niin äänestäjille ja "voi kun mä en voi sua täältä käsin äänestää" -tukijoukoille. Olen todella otettu.

Asiaan ja avoimuuteen. Mitenkäs tämä homma nyt siis lähtee käyntiin?

Tänään oli jo ensimmäinen tapaaminen vihreiden valtuustoryhmän jäsenten ja varavaltuutettujen kanssa. Kaikki eivät paikalle päässeet, mutta homma lähti jo muitta mutkitta käyntiin. Edessä ovat tiukat neuvottelut siitä, kuka ja mihin lautakunta- ja jaostopaikkoihin pääsee. Tarjolla on sosiaali- ja terveyslautakuntaa, kaupunkikehitysjaostoa, kasvatus- ja opetuslautakuntaa, konsernijaostoa, kuntayhtymää, rakennuslautakuntaa ja niin edelleen. Kaikesta en edes vielä tajua, mitä siellä tehdään.

Kukin puolue asettaa neuvotteluryhmän, joka lähtee joskus pitkiäkin neuvotteluja paikkojen täyttämisestä pitämään. Meillä tuo porukka syntyi tuosta vaan ja siis nyt vaan odotellaan neuvottelujen alkua. Sitä odotellessa voimme esittää toiveita, kuka mitäkin harrastaa ja mihinkin lautakuntaan haluaa. Se, miten kuhunkin lautakuntaan sitten lopulta pääsee, onkin toinen juttu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti