tiistai 23. lokakuuta 2012

Tervetuloa, tämä on demokratiaa

Mietin tuossa fillaritempauksen keskellä mainoksia jakaessani demokratian ihmettä ja hankaluutta. Jostain kumman syystä moni tässäkin maassa demokratiaa, tasa-arvoa ja asioiden kehittämistä toivova hermostuu vaalien alla täysin. Halutaan omat toiveet kuuluviin, mutta asioiden eteenpäin vieminen pitäisi olla hiljaista ja tehokasta hommaa.  Ärsyynnytään kovasti esimerkikisi vaalikampanjoinnista, mutta silti kaiken pitäisi edetä, kuin jollain yliluonnollisella voimalla itsestään.

Tuskin kukaan tämänkään blogin lukija politikoinnista hermostuu, mutta kaduilla heitä riittää. Kellekään ei väkisin mitään tyrkytetä, eikä ketään käännytetä, vaan tarjotaan omaa vaihtoehtoa ja osaamista. Näytetään, keitä me olemme ja kenen joukoissa seisomme. Siellä toreilla esitteitä jakavat ihmiset, joiden joukkoon kuka tahansa on tervetullut.

Uskonpa, että niin kauan kuin meillä on vaalikampanjoinnista hermostuvia ihmisiä, on demokratian ja yhteisten asioiden ajamisen aatetta jaettava hymyssä suin. Niin kauan kuin asioista pidetään meteliä ja niitä otetaan esille, on kaikkien vaikutusmahdollisuus olemassa. Avoimessa kunnassa voidaan varmasti paremmin. Suu auki nyt!

PS. Katso kuinka hyvin Keravan Vihreät ovat ilmoittaneet vaalirahoituksensa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti