lauantai 24. marraskuuta 2012

Puheenjohtajan avoin lauantai


Oi, mikä hetki. Koko kämppä kierrätetty tyhjäksi paperista, pahvista, metallista ja lasista, silmätulehduksesta toipuvat lapset saatu päiväunille, ja päiväkahvin seurana saattelin juuri loppuun Jonathan Franzenin kirjan Muutoksia. Mainio teos, suosittelen.

Uskomatonta tässä hetkessä on rauha. Kiire on ollut aivan uskomaton, mutta sen sekaan on mahtunut kerrassaan upeita juttuja. Erittäin onnistuneita vaalibileitä edeltävässä KerVin syyskokouksessa saatiin aikaan upea uusi hallitus ja sain mitä mukavimman kunnian astua puheenjohtajan pallille. Kiitos kunniasta ja luottamuksesta. Meillä on niin hienoa jengiä, että teen tämän tosi mielelläni. Ja tervetuloa mukaan kaikki uudetkin!

Seuraan paraikaa netissä Vihreiden puoluevaltuuskunnan livelähetystä, ja olen jälleen kerran pakahtua siitä tunteesta, kuinka helpolla tieto on jaettavissa ja saavutettavissa, jos niin vain halutaan. Hyvin pienellä teknisellä toteutuksella (esim. tässä yksi kamera kuvaa puheenvuorot, jotka jaetaan livenä nettiin, ilmaisesti luonnollisesti).  Ja kuka tahansa webin äärellä pääsee tilaisuutta seuraamaan. Love it.

Keskustelua avoimuudesta olemme käyneet myös Keravalla KerVin facebook-ryhmässä. Kaivataan yhä enemmän julkista tietoa prosessien etenemisestä ja päätösten valmistelusta, mutta toisaalta tietyt keskeneräiset asiat on pidettävä vielä valmistelevan piirin keskuudessa. Oma lukunsa ovat tietenkin myös luontevat foorumit tunteidenpurkauksiin, vähän kuin terapian muodossa, niin ettei ihan kaikkia poliittisten kuvioiden tunnemyrskyjä tarvitse kotiväen niskaan purkaa. 

Kaiken kaikkiaan tässä vaiheessa on selvitettävä, kuinka pitkälle keskeneräisen tiedon jakaminen julkisuuteen on mahdollista ja laillista. Lisäksi on tärkeää saada käyttöön helposti löydettävä foorumi, johon myös kirjoittajien on helppo tietoa jakaa. Avoimuuden tieltä pitää raivata oikeat ja kuvitellut hankaluudet, ja jo paranee demokratia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti