maanantai 17. joulukuuta 2012

Paikkoja jaettu

Olipa kutkuttavaa. Paikkaneuvottelut etenivät eilen ryhmän sisällä vaiheeseen, jossa paikkoja jaettiin esitettyjen ykkös-, kakkos-, ja kolmostoiveiden mukaan. Vaakakupissa painaa luonnollisesti eniten saatu äänimäärä, kokemus ja pätevyys sekä toive. Ja nainen on nainen ja mies mies, eli tasa-arvon ja ryhmän sukupuolijakauman mukaan myös kuljetaan koko kaupungin luottamuspaikkojen suhteen.

Lisäjännitystä herätti erityisesti toivottu äänestys tiettyjen paikkojen jaosta sukupuolen mukaan. Tai emmehän me sitä yksin päätä, mutta kävimme viitteellistä äänestystä siitä, haluaisimmeko muuttaa joidenkin paikkojen sukupuolia eli nainen mieheksi jne. Kuvasta näkyy, kuinka jännäksi meni. Lopulta muiden puolueiden ryhmissä ei kuitenkaan olisi edes ollut intoa asioita enää muuttaa, joten jäimme suurilta linjoilta esitettyihin ehdotuksiin ilman muutoksia. Kiitos siis hyvästä alkutyöstä porukalle.


Kokous sujui kovin hyvin ja keskustelevasti, vaikkakin aina pettymyksiä tulee. Itse haikailin luonollisesti kovasti Kasvon (kasvatus- ja opetuslautakunnan) paikkaa, mutten niin paljon, että olisin mieheksi muuttunut. Hanna ja Eero jatkavat Kasvossa, ja minä pääsen Heikin kanssa varajäsenenä mukaan menoon. Tämä on meni tietenkin kaiken taiteen sääntöjen mukaisesti, eli paikoilla on parasta porukkaa.

Kasvon varajäsenyyden lisäksi minua ehdotetaan Keudan hallitukseen, sekä Eevan kanssa jaetulle paikalle konsernijaostoon. Mutta huh, ei vieläkään urheiltä neuvottelijoilta hommat loppuneet, sillä edessä ovat vielä muun muassa strategiaryhmät. Ensi vuoden puolelle siis menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti