torstai 27. syyskuuta 2012

Kansalaistoiminnalla voi vaikuttaa

Keravaa tällä viikolla kovasti kuohuttanut Päivölänkaaren sivukoulun kohtalo ratkesi monen onneksi nopeasti. Pienten oppilaiden koulutie pysyy turvallisena.

Upeaa myrskyisässä episodissa oli lopputuloksen lisäksi kuntalaisten aktiivisuus. Asukasyhdistys sai kerättyä sivukoulun puolustamiseksi muutamassa päivässä parisataa nimeä ja koulun pihalle järjestettiin tiistai-iltanan mediaan asti päässyt kansankokous. Puskaradio toimi ja lopulta nettiadressiin karttui nimiä noin 300.

Keravalla on hyvät mahdollisuudet kehittyä entistä avoimemmaksi ja toimivammaksi kunnaksi. Kehitetään lisää kaupunginosayhdistyksiä ja muita kaupunkimme asukkaiden elämää kohentavia yhteisöjä ja vaaditaan aloitteentekijöiltä, prosesseilta ja päätöksentekijöiltä yhä enemmän avoimuutta. Teknologia ja kaupungin maltillinen koko mahdollistavat vaivattoman yhteistyön ja tiedonkulun. Saimme juuri mainion esimerkin siitä, miten yksittäiset kuntalaiset saavat nopeasti aikaan merkittäviä muutoksia yhdessä avoimesti toimimalla. Hyvä me!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti