sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Valtuustokausi yy-kaa-koo-nyt

Niin lähtee järjestäytymiskokouksella käyntiin huomenna uuden valtuuston kausi. Vähän ryhmä varajäsenineen on saanut jo koulutusta valtuustotyöhön, kaupungin visioon ja talouteen ja lisää on vielä tulossa.

Ja seuraavaksi perusinfoa, jota joskus aikoinani politiikkaan tutustujalle lupailin:

Aina ennen maanantaina pidettävää valtuuston kokousta eri puolueiden ryhmät kokoontuvat Keravan lukiolle ns. ryhmäkokouksiinsa käymään läpi tulevan kokouksen esityslistaa. Tällä kertaa varsinaisten valtuutettujen lisäksi paikalla oli meitä varavaltuutettuja kolme.

Listalla oli lautakuntapaikkojen läpi nuijimista, sillä niiden jakohan tehtiin jo ikuisuuden kestäneissä neuvotteluissa, kaavoitusasioita, koulujen nimien valintaa (Keravan vai Nikkarin lukio jne), pahvinkierrätyspisteiden lisäämistä jne. Asiat käytiin läpi, mietittiin, halutaanko johonkin esittää puheenvuoroja ja keskusteltiin ryhmän mielipiteistä. Varsin opettavaista.

Valtuustoryhmälle esityslistat liitteineen jaetaan paperisina(!) nippuina postitse muistaakseni väh. 3 päivää ennen kokousta. Tällä kertaa paperia oli muuten noin 60 arkkia. Kuntalainen pääsee katsomaan esityslistaa ja muutama päivä kokouksen jälkeen myös pöytäkirjoja Keravan kaupungin päätöksentekosivuilla. 

Lisäksi päätimme yhdessä lisätä KerVin ja valtuustoryhmän yhteistyötä jo tiedotuksenkin vuoksi. Yhdistys saa tulevaisuudessa muun muassa selkeämmin infoa siitä, mitä ja miten valtuustoryhmässä käsitellään. Tokihan ryhmäkokoukseen ovat kaikki yhdistyksen jäsenet myös tervetulleita.

Siis uudelle valtuustolle onnenpotkut.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti