lauantai 27. lokakuuta 2012

Yhteistä mietittävää on

Lopussa ollaan... vai alussa?

Olen iloinen saadessani asua Keravalla, sillä uskon tämän kaupungin potentiaaliin. Moni kuntalainen on kampanjan aikana kertonut toiveistaan pienen kotikaupunkimme elävöittämiseen. Siihen meillä on hyvät mahdollisuudet. Kaiken kaikkiaan myös vaalien jälkeen on niin valtuutettujen kuin muiden poliittisten ryhmien tehtävänä kuunnella kuntalaista. Kuntalainen: vaadi päättäjiltä sekä avoimuutta että toimintaa!
Videota tehdessäni mietin kampanjatyötä ja tulevaisuuden projekteja meidän koko porukan nimissä. Tulin (taas) siihen tulokseen, että aivan parhaaseen seuraan olen päässyt. Keravan vihreä joukko on todella monipuolista ja osaavaa väkeä, ja  tällä kertaa äänestäminen on helppoa ainoastaan oman ehdokkuuden takia. Kaikilla muilla kuin kandidaateilla ja heidän perheellään valinta voi olla kovin vaikea.

OAJ:n puheenjohtaja kehotti Opettaja-lehden pääkirjoituksessa äänestämään tuleviin poliittisiin koitoksiin rohkeita ja voimakastahtoisia ihmisiä, jotka tuntevat koulutuksen ja varhaiskasvatuksen kysymykset.   Vaikkei koulutus olisikaan kuntalaisen tärkeiden asioiden kärkisijalla, on hyvä muistaa varhaisen puuttumisen ja ennaltaehkäisevän työn kiistaton helpotus kunnan kassaan. Toiminta ajoissa tulee aina halvemmaksi  kuin vaurioiden "korjaaminen" jälkikäteen.

Mitäs muuta olen tuuminut? Sote-uudistus olisi saatava vihreiden linjausten mukaan ennaltaehkäisevään suuntaan, kuntaliitoksista tarvitaan vielä keskustelua, ydinvoima on historiaa, terveyskeskusmaksut saa poistaa, uimahallin voi korjata pienemminkin, yksityispalvelut kunnalle eivät ole kestävää kehitystä, mutta esimerkiksi päivähoidon ostopalveluista on paljon hyvää kokemusta, Kurkelan koulu pitää rakentaa heti ja sitä ennen järjestää ahtaisiin tiloihin paviljonkitilat pihalle, ryhmäkokoja on pienennettävä, opettajan ja oppilaiden työrauha tulee turvata, kaupunkia on elävöitettävä, byrokratiaa vähennettävä, avoimuutta päätöksentekoprosesseihin lisättävä ja niin edelleen. 

Tässä muutama asia, joista olen viime aikoina päässyt puhumaan. On ollut upeaa kohdata näin paljon keravalaisia, jotka ovat olleet kiinnostuneita yhteisten asioiden etenemisestä. Vielä ehtii kysellä ja haastaa, täällä tai facebookissa. Oma ehdokas löytyy varmasti. Sitten vaan oikeaan paikkaan äänestämään

Ai että on jännää, kuinka Keravalla käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti